Met z’n allen naar Bobbejaanland

Met heel de klas op schooluitstap naar Bobbejaanland? Een fantastisch idee. Niet voor niets valt er op de website te lezen dat dit het plezantste pretpark in België is. Bobbejaan Schoepen – oprichter en bezieler van het park – doet bij de schoolgaande jeugd misschien niet direct een belletje rinkelen. Bij de ouders en grootouders des te meer! Meer dan vijftig jaar geleden kocht deze artiest een groot domein om er in eerste instantie een theaterzaal op te bouwen voor muzikale optredens. Gaandeweg evolueerde het domein tot een volwaardig attractiepark. En dat is het nog steeds. En elk jaar komen er weer nieuwe attracties bij. Meer dan ooit de ideale bestemming voor een klasuitstap. Lees je even mee waarom precies? Bobbejaanland is geschikt voor alle leeftijden en heeft voor elk wat wils in petto.

Bobbejaanland
© Wikipedia.org

Bobbejaanland praktisch

Het park is gelegen te Lichtaart, in de provincie Antwerpen, op een boogscheut van de autosnelwegen E34 en E313. Makkelijk bereikbaar dus. Er zijn ruime openingsuren en scholen kunnen er extra voordelig naartoe, zelfs met vroegboekkorting. Per 15 leerlingen krijgt bovendien één leerkracht gratis toegang. Daarmee is Bobbejaanland supervoordelig in vergelijking met andere Belgische en internationale pretparken. Neem een kijkje op bobbejaanland.be voor alle praktische info.

Méér dan 40 attracties

Werkelijk iedereen vindt er zijn ding. Het park leent zich uitstekend voor een schoolreis voor verschillende leeftijden.
Beginnen doen we met de allerkleinsten. Er is zelfs een heel land voor hen bestemd: Kinderland. Alles opsommen zou ons te ver leiden, maar wat dacht je van rustige attracties zoals een ritje op de rug van een orka, eens opgetild worden door King Kong, het reuzenrad, genieten tussen het groen of eens lekker uitblazen in een bootje of op de monorail?
Mag het iets méér zijn, dan kan je terecht bij de waterkanonnen, de wildwaterbaan in boomstammetjes, de vrolijke achtbaan of kettingmolen.
En de echte durvers kunnen de Aztek Express nemen of de adrenaline door hun lijf laten gieren in de verschillende rollercoasters. Er is zelfs een vulkanische virtual reality coaster, de allereerste in de Benelux. Als toppunt is er de Fury. Deze recente coaster zorgt voor een wereldprimeur: tegen een snelheid van 106,6 km/u ga je draak Fogo te lijf.

Bob Express Bobbejaanland
© Wikipedia.org

Méér dan alleen maar attracties

Naast de reguliere attracties biedt Bobbejaanland ook onvergetelijke shows, unieke evenementen en speciale themadagen aan voor groot en klein. Een ticket is dus zoveel méér waard.
Om de hongerige en dorstige maagjes te spijzen zijn er verschillende restaurants en snackbars waar je tegen een voordelig tarief lekker kunt smullen. Maar je kan evengoed je eigen lunch opeten op de voorziene picknickplaatsen.
Er is een EHBO-post en aandacht voor mensen met een beperking via rolstoelen en speciale toegang tot attracties.
En heb je na één dag nog niet genoeg van Bobbejaanland? Dan kan je je tent opslaan op de camping vlak tegenover het park en de volgende dag gewoon nog eens terugkomen.

Kortom, een schoolreis naar Bobbejaanland staat garant voor een dag vol plezier. Waarom nog langer wachten met boeken? Vind alle informatie op de website.

1 reactie

  1. Een leuk pretpark en niet te overdonderend. Ideaal voor een schooluitstap.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.