Pure adrenaline in Walibi

Het bezoeken van een pretpark is voor veel kinderen (en volwassenen) een favoriete uitstap waar ze na afloop nog lang over zullen doorpraten. Het is daarom dus ook een zeer geschikt uitje voor een schoolreis. Deze valt te organiseren naar bijvoorbeeld Walibi Belgium. School zorgt per slot van rekening niet alleen voor een opleiding, maar ook voor amusement. Hieronder leest u wat u van een schooluitje naar Walibi kunt verwachten.

Pure adrenaline in Walibi
© Wikipedia.org

Walibi Belgium
Dit pretpark biedt veel mogelijkheden voor een spannend uitje met de klas. Het park is centraal gelegen in België en goed bereikbaar. Alle faciliteiten zijn er aanwezig om scholengroepen op een snelle en correcte manier te ontvangen. Vaak wordt er bij een pretpark het eerst gedacht aan spannende achtbanen, maar Walibi heeft nog veel meer te bieden. Er is namelijk een zone aanwezig voor de allerjongste scholieren. Fun World heeft allerlei attracties die op kinderformaat zijn gemaakt en dus zeer geschikt zijn voor de jongsten. Een uitstapje naar Walibi is dus uitermate geschikt voor alle leeftijden.

Voordelig
Een ander voordeel van een schooluitje naar Walibi, is dat er rekening is gehouden met lerarendagen. Op deze dagen is Walibi gratis toegankelijk voor leraren. Het enige wat u hoeft te doen is uw lerarenkaart en bevestigingsmail van de groepsreservering tonen bij de ingang. Naast gratis toegang voor uzelf als leraar, mogen er vier leerlingen voor minder geld naar binnen. Er gelden over het algemeen voordelige tarieven voor de toegangsbewijzen voor groepen. Daarnaast zijn de reservaties zeer flexibel. Als er wijzigingen moeten worden doorgevoerd, kan dat op een snelle manier via direct contact met de medewerkers. De toegangsprijs per leerling van basis- en kleuteronderwijs is 20 euro per entree, en voor secundair onderwijs geld 22 euro voor een entreekaartje.

Pure adrenaline in Walib
© Wikipedia.org

Attracties
Walibi staat bekend om de vele wilde achtbanen die het park rijk is. Deze zijn geschikt voor kinderen met een lente vanaf 1.20 meter. Een voorbeeld van deze achtbanen is de Cobra. Deze begint rustig, en houdt zo de spanning erin. Plotseling zal deze achtbaan versnellen en schiet vooruit, waarna er drie keer over de kop wordt gegaan. Als verrassing gaat de achtbaan ook nog eens achteruit terug naar het begin. Een andere attractie, de Pulsar, behoort tot de beste nieuwste attractie ter wereld. Het is een snelle rit van 70 seconden, waarbij er een snelheid van 100 kilometer per uur wordt gehaald. Je duikt daarbij ook nog het water in met een loodrechte vrije val vanaf 45 meter hoogte. Als dat allemaal nog niet genoeg spanning veroorzaakt, kunnen de echt dappere mensen de Psyke Underground proberen. Deze achtbaan is volledig overdekt en in duister gehuld, wat de ervaring nog spannender maakt. De achtbaan behaalt binnen drie seconden een snelheid van meer dan 85 kilometer per uur.

Attracties voor de kleintjes
Zoals u hierboven kon lezen, is Walibi met Fun World uitermate geschikt voor kleine kinderen. Er zijn veel attracties waar ze veel lol mee zullen beleven. Zo kunnen ze bijvoorbeeld een ritje maken in de Tchou-Tchou Express. Deze trein maakt een muzikaal tochtje door een klein dorpje met gezellige huisjes. Ook kunnen ze aan boord gaan van de Dragon Boat. Deze ritjes draaien op een rustige manier rond en zullen de kinderen echte Vikingen laten voelen. Ook kunnen ze ritjes maken in stoere terreinwagens, die automatisch een route door het park volgen. Meer info op de website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.