Een schoolbezoek aan Harry Malter

Als u nog op zoek bent naar een gezellig, leuk en educatief uitje met de klas, dan is familiepark Harry Malter een goed idee. Dit familiepark is gelegen te Heusden nabij Gent, midden in een prachtige bosrijke omgeving. Het park heeft tal van dieren en attracties die zeer geschikt zijn voor een leuke dag uit met kinderen van het kleuter- en lager onderwijs. Hier leest u er meer over.

Een schoolbezoek aan Harry Malter
© Commons.wikimedia.org

Harry Malter
Het familiepark is zowel een dierenpark als een attractiepark. Er zijn hier zo’n 100 dieren gehuisvest. Zo is er onder andere een kinderboerderij waar kinderen op een veilige manier hun eerste contact kunnen leggen met dieren als herten, geiten en varkens. Ook zijn er stokstaartjes en wasberen die vanuit hun verblijf goed te zien zijn. Daarnaast zijn er themazones, zoals de tropische hal met allerlei verschillende tropische dieren en kan er een ritje worden gemaakt met de safaritrein. Een ware belevenis dus voor de klas. Het attractiepark van Harry Malter bestaat uit tal van attracties. Zo zijn er molens en een grote speeltuin waarvan de helft overdekt is. Op een regenachtige dag kan het park dus gewoon bezocht worden. In het jungle parcours kunnen de kinderen hun energie kwijt. Daarnaast is er een spannend spiegelhuis en zijn er voorstellingen te zien van internationale circusartiesten.

Nieuwe onderdelen
Dit familiepark heeft onlangs veel nieuwe faciliteiten en attracties gekregen. Naast de circusvoorstellingen is er een Edufun gebouw, waar kinderen meer kunnen leren over exotische en inheemse dieren, maar ook over huisdieren. Daarnaast is er geïnvesteerd in een nieuwe picknickzone, zijn er aangepaste paden aangelegd wat een bezoek voor iedereen mogelijk maakt en is de maximumcapaciteit teruggeschroefd. Op deze manier is het minder druk in het park en kunt u de uitstap aangenamer beleven. Als klap op de vuurpijl is er een mini reuzenrad, en een nieuw verblijf voor de stokstaartjes, stekelvarkens en prairiehonden.

Een schoolbezoek aan Harry Malte
© Commons.wikimedia.org

Educatief
Bij aankomst met de klas krijgt de verantwoordelijke een aangepast dagprogramma. Op deze manier worden lange wachttijden bij attracties en shows vermeden. Ook heeft u direct gereserveerde picknickplaatsen. Het algemene tarief voor scholen is 8,95 euro per kind, inclusief een drankje of een ijsje. Bij het peuter- en kleuteronderwijs mag er één begeleider gratis naar binnen per tien leerlingen. Bij lager onderwijs is er één begeleider gratis per vijftien kinderen en bij bijzonder onderwijs één begeleider per vijf kinderen. Wat een schooluitje met de klas naar dit park zo geschikt maakt, is dat er veel aandacht uitgaat naar de educatieve kant van het familiepark. Zo is er het Edufun gebouw waar alles om educatie draait, maar zijn er ook educatieve pakketten te downloaden. Deze kunt u in de klas behandelen voor of na het bezoek aan het familiepark. Deze edupakketten zijn te downloaden per leeftijdsklasse. Zo zijn er pakketten voor kinderen van twee tot vier jaar die bestaan uit mooie kleurplaten. Voor kinderen van vijf tot zeven jaar zijn er pakketten met leuke opdrachten en vragen over het bezoek. Zo is er bijvoorbeeld een pakket waarbij er alles wordt geleerd over apen en hun voeding.

Slecht weer
Het kan voorkomen dat het op de dag van het schooluitje slecht weer is. In dat geval is er geen enkel probleem. Vele attracties zijn overdekt of spelen zich binnen af. Neem bijvoorbeeld het Edufun gebouw en de helft van de speeltuin. De circusshows, het treintje en het verblijf van de maki’s is ook allemaal overdekt. Lees meer op de website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.