Wandelen in de Gentbrugse Meersen

Er zijn veel mogelijkheden om met kinderen leuke uitstapjes te maken, het is maar net waar de voorkeur naar uitgaat. Lekker actief bezig zijn, dingen ontdekken of veel speelplezier? De Gentbrugse Meersen heeft het eigenlijk allemaal en is daarom een perfecte locatie voor een leuke en afwisselende uitstap.

Wandelen in de Gentbrugse Meersen
© Wikipedia.org

De drie delen van de Gentbrugse Meersen

De Gentbrugse Meersen is een geweldige plek voor een uitstap met kinderen. Het bestaat uit drie delen, namelijk de Neus, het noordelijk deel en het zuidelijke deel. Ieder deel van de Gentbrugse Meersen heeft een eigen karakter en ze allemaal zijn de moeite waard om te ontdekken. Het is een leuke plek voor een uitstapje met het hele gezin maar ook met de schoolklas is de Gentbrugse Meersen erg leuk. Het is laagdrempelig, veelzijdig en een plek waar kinderen niet alleen de natuur kunnen ontdekken maar ook zichzelf.

De Neus van de Gentbrugse Meersen

Eigenlijk ligt dit deel midden tussen de woonwijken, vandaar dat hier ook de nadruk op recreatie ligt. Hier kun je niet alleen sporten, picknicken en spelen, maar je kunt er zelfs tuinieren. Hier is ook het startpunt van de twee wandelpaden, die dieper de Gentbrugse Meersen in gaan. Hoe dichter je richting de Schelde loopt, hoe meer bos en natuur je ziet. Neem ook eens het blotevoetenpad, de kinderen zullen dit geweldig vinden.

Het zuidelijk deel van de Gentbrugse Meersen

Dit is de plek van de kleurige graslanden, het nieuwe bos en de moerassen. Hier is ook het Geboortebos en het Vredesbos. Je kunt hier niet alleen veel grazers en watervogels vinden, maar ook een heel speelbos met een gracht en een avonturenparcours. Hier kunnen kinderen zich rustig een hele dag vermaken.

Wandelen in de Gentbrugse Meerse
© Wikipedia.org

Het noordelijk deel van de Gentbrugse Meersen

In het noordelijke deel kun je sporten in het groen. Hier is een sportpark met ruimte voor baseball, voetbal, een street work-out en er is een BMC-parcours. In het noordelijk deel is ook de Voshoek met het bijenhotel. Ook een bezoek aan de Vleermuizenkelder zullen de kinderen geweldig vinden.

Genieten en spelen in een fraaie natuur

De Gentbrugse Meersen zijn een perfecte keuze als men kinderen wil laten genieten in de natuur. De schitterende natuur van dit gebied biedt talloze opties voor vermaak en puur genieten. Met de hele klas wandelen op het blotevoetenpad is natuurlijk een bijzondere ervaring maar lekker met zijn allen ravotten in het speelbos is natuurlijk ook leuk. Combineer het met een picknick en de dag is compleet.

Algemene informatie

De Gentbrugse Meersen is bijna 100 hectare groot. Het ligt ten zuiden van de autosnelweg E17 op circa 6 kilometer afstand van het centrum van Gent. Antwerpen ligt op circa 70 kilometer, Brussel op 55 kilometer en op circa 80 kilometer van de Nederlandse grens. Een centrale plek dus, waar kinderen én volwassenen van alle leeftijden zich kunnen vermaken met een laag kostenplaatje. Je kunt voor een dagdeel de Gentbrugse Meersen bezoeken maar het is ook een prima plek om de kinderen langer dan een paar uur te vermaken. Lees meer op deze webpagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.