De onderwaterwereld van Sealife Blankenberge

In Sealife Blankenberge leren kinderen over alles wat met de zee en natuur te maken heeft. Sealife Blankenberge is een dierenpark dat zich met het verschillende programma’s met natuurbehoud bezig houdt. Een ideale plek dus voor een uitje met de schoolklas. In dit artikel leest u alles wat u moet weten als u een schooltrip wilt plannen.

Sea Life Blankenberge
© Commons.wikimedia.org

Het dierenpark
Sealife Blankenberge bestaat uit verschillende zones verdeelt over binnen- en buitenzones. Elke zone staat in het teken van een eigen thema. De klas begint de reis binnen, in het zoet water gedeelte, waar er kennis gemaakt wordt met typisch Belgische zoetwatervissen, zoals karpers, rietvoorns en de Bruine Dwergmeerval. Vervolgens gaat het gezelschap door naar Amazonia, waar er onder andere piranha’s zijn te zien. De volgende thematische ruimte is Jurassic Seas, waar er meer kan worden geleerd over prehistorische dieren die in de oceaan leven, zoals zeesterren. Hierna komen de leerlingen bij de ‘Deadliest Catch’, waar er King Crabs te zien zijn. Deze dieren kunnen wel 8 kilo zwaar worden. Vervolgens zijn de zeepaardjes aan de beurt, waarna de klas uitkomt bij de roggen, die onderdeel zijn van de spannende Touchpool. Hier mogen de kinderen de roggen zachtjes aaien. Een zeer indrukwekkende belevenis! De laatste ruimte binnen is de Ocean Tunnel. De klas loopt door de tunnel die dwars door het enorme aquarium loopt van allerlei bijzondere vissen. Het is net alsof u echt op de bodem van de oceaan bent.
Buiten is er nog veel meer te beleven. Daar vindt u onder andere de zeeleeuwen en zeehonden. Er is ook een zeehondenkliniek, waar verdwaalde of gewonde zeehonden uit het wild worden verzorgt. Ook zijn er otters en pinguïns te zien. Daarnaast is er een grote speeltuin, een terras en Rocky’s Klimavontuur, het grootste klimparcours van België.

Educatieve programma’s
Iedere dag zijn er in Sealife Blankenberge educatieve presentaties te volgen. Tijdens deze presentaties krijgen de dieren eten en wordt er door de gidsen en dierenverzorgers extra informatie vertelt. Zo is er iedere dag om 11 uur een presentatie over de otters. Bij de roggen is er op dinsdag, donderdag en zaterdag om 12 uur een presentatie. De pinguïns krijgen iedere dag om 11 uur en 14.30 uur voedsel die gepaard gaat met een presentatie en de zeeleeuwen en zeehonden om 11.30 uur en 15.00 uur. Tijdens deze presentatie wordt er meer vertelt over het zeehondenopvangcentrum en leren de kinderen het verschil zien tussen een zeeleeuw en een zeehond.

Blankenberge Sea Life
© Commons.wikimedia.org

Schoolbezoek
Een schoolbezoek aan Sealife Blankenberge zullen de leerlingen niet snel vergeten. Bij een schoolbezoek zitten daarnaast veel leuke extra’s inbegrepen. Elke leerling krijgt bijvoorbeeld een duikbril, een duiklogboek en een duikersbadge. Daarnaast is er volledige toegang tot het park en de educatieve presentaties kunnen allemaal gevolgd worden. Ook is er inclusief toegang tot het klimavontuur. Per vijftien leerlingen krijgt één leerkracht gratis toegang. Ook ontvangt deze een Profpass met toegang tot Pairi Daiza, Mini Europa en SEA LIFE. De prijs is € 6,25 per leerling. Het is mogelijk de hele dag te verblijven in het dierenpark, maar over het algemeen is het bezoek compleet na zo’n twee a drie uur. Daarnaast is het mogelijk te picknicken op de tribune bij de zeehondenpresentatie. Een andere handigheid van het dierenpark, is dat de schoolbus precies voor de ingang kan stoppen om de kinderen naar binnen te laten. Het educatief pakket kan verzonden worden naar de school per email.

Bekijk de website voor meer informatie.

1 reactie

  1. Ook de kleinsten vallen van de ene verwondering in de andere. Al die kleurrijke vissen hebben een enorme aantrekkingskracht op kinderen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.