Spelen en leren bij Mont-Mosan

Bij Mont-Mosan in Huy (Luik) gaan spelen en leren samen. Kinderen kunnen heerlijk ravotten in de speeltuinen, maar ook van alles ontdekken over de dierenwereld. Samen met de voordelige toegangsprijzen maakt dit Mont-Mosan tot een ideaal uitje voor schoolgroepen. Ontdek wat het speelpark voor kinderen te bieden heeft.

Spelen en leren bij Mont-Mosan
© Pixabay.com

Speelplezier

Springen, klimmen, schommelen en glijden, het kan allemaal in de speeltuinen van Mont-Mosan. Zijn de kinderen uitgespeeld in de speeltuinen? Dan is het tijd voor de vrolijke attracties. De schommelboot en het reuzenrad zijn bij veel kinderen favoriet. En natuurlijk wil elk kind een rondje maken in de draaimolen of lekker springen in de springkastelen. Elke jaar komen er nieuwe attracties bij voor extra plezier. Alle attracties worden regelmatig gecontroleerd, want veiligheid staat bij Mont-Mosan voorop.

Leerzame shows

Bij de shows kunnen kinderen en hun begeleiders even uitrusten en genieten van alles wat ze zien en horen. De kinderen zullen zich verbazen over de intelligente papegaaien en de grappige zeeleeuwen. Tijdens een educatieve presentatie leren ze op een boeiende wijze over zeehonden en pinguïns. De shows zijn elke dag tijdens de openingstijden te zien. Voor groepen kunnen er eventueel extra shows geboekt worden.

Interessante dieren

Veel schoolkinderen zijn dol op dieren. Bij Mont-Mosan maken kinderen kennis met dieren uit onder andere Noord-Amerika, Afrika en Australië. Zoals bijvoorbeeld Vietnamese varkens, prairiehonden en stokstaartjes. Ook worden de boerderijdieren zoals geiten en pony’s niet vergeten. De kinderen kunnen onder begeleiding zelfs een korte rit maken op een van de pony’s.

Spelen en leren bij Mont-Mosa
© Pixabay.com

Uitdagende minigolf

De minigolf is een sportieve uitdaging voor kinderen, maar ook voor hun begeleiders. De 18 banen variëren in moeilijkheidsgraad, zodat iedereen zijn of haar behendigheid kan testen. Bij de minigolf kunnen kinderen hun motoriek en oog-hand coördinatie op een speelse wijze trainen.

Stoere Dino’s

Voor avontuurlijke kinderen is dino-land met een indrukwekkende tyrex en gigantische diplodocus erg leuk. De grote dinosaurussen prikkelen de fantasie en laten het verleden uit de geschiedenisboeken herleven. Een boeiende archeologische vindplaats maakt het plaatje compleet.

Cafetaria voor lekkere trek

Van spelen krijgen kinderen trek. In de cafetaria en op het grote terras zijn lekkere snacks verkrijgbaar. Voor groepen vanaf 20 personen zijn er extra voordelige menu’s. Kies bijvoorbeeld voor frites, een snack en een smakelijk dessert. Rondom de cafetaria is gratis wifi beschikbaar.

Korting voor scholen

Voor elke school is Mont-Mosan een voordelig dagje uit. Groepen vanaf 20 personen krijgen een aantrekkelijke groepskorting. Per 20 betalende schoolkinderen mogen er 3 gratis volwassenen mee naar binnen. Via de website van Mont-Mosan kunnen scholen reserveren voor hun leerlingen. Ook is het mogelijk om meteen maaltijden bij reserveren.

Bereikbaarheid en openingstijden

Mont-Mosan is goed bereikbaar met een touringcar. De bussen kunnen gratis geparkeerd worden op de parkeerplaats. Het pretpark is dagelijks geopend vanaf eind maart tot en met eind augustus. In september is het park alleen op woensdag, zaterdag en zondag geopend. In oktober alleen in het weekend. Kijk alles nog eens na op de website van Mont Mosan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.