Beleef een spetterende dag in Boudewijn Seapark

Op schooluitstap naar een dolfinarium, pretpark én waterparadijs? Dat kan bij Boudewijn Seapark! Je kan er uren spelen, leren en ontdekken. Of je nu op zoek bent naar een actief of educatief uitje, bij Boudewijn Seapark vind je voor ieder uit de klas wat wils. Daarnaast biedt het park genoeg opties voor zowel binnen- als buitenpret, waardoor je ook geen rekening hoeft te houden met de weersvoorspellingen.

Beleef een spetterende dag in Boudewijn Seapark
© Commons.wikimedia.org

Boudewijnpark
Het Boudewijn Seapark, in de volksmond ook wel ‘Boudewijnpark’ genoemd, vind je in een van de zuidelijke deelgemeentes van Brugge. In het pretpark vind je attracties als de Orca Ride, Bobo’s AquaSplash of het piratenschip. Bij minder mooi weer kan je ook heerlijk binnen spelen in Bobo’s Indoor reuzengrote binnenspeeltuin. Schijnt juist de zon? Dan kan je je uren vermaken bij de glijbanen en zwembaden van het waterparadijs. Tijdens het winterseizoen is er ook een schaatsbaan te vinden op het park.

Maar ook het dolfinarium is zeker een bezoekje waard. Dagelijks kijk je er je ogen uit tijdens de Moana Dolfijnenshow, de spetterende zeeleeuwenshow of de grappen en grollen van de zeehonden. De verzorgers van de dieren staan klaar om de kinderen alles te vertellen over de dieren, hun verzorging en leefgewoontes.

Schooluitstap
Dit veelzijdige park bied je tijdens een schooluitstap de mogelijkheid om er een leerzame én actieve dag van te maken. Je kan online eenvoudig een reservering maken voor groepen groter dan 15 personen en direct een aanvraag doen voor een extra educatief programma over zeezoogdieren. Hierbij krijgen de kinderen tijdens de shows in het dolfinarium extra les over de zoogdieren én mogen ze samen met de dolfijnen op de foto. Onderdeel van het dolfinarium is ook de tentoonstelling ‘Buik vol afval’ waarin aandacht wordt gegeven aan de plastic soep in de oceanen en de gevolgen voor de dieren die daar leven. Daarnaast biedt een groepsreservering standaard toegang tot alle parken, waardoor de kinderen zich de rest van de dag ook prima zullen vermaken. Voor een eventuele lunchpauze heeft het park twee restaurants en een aantal snacktentjes.

Boudewijn Seapark Belgie
© Wikipedia.org

Praktische informatie
Het Boudewijn Seapark is goed te bereiken met autobus, trein of auto. Voor groepen is er via de NMBS een voordelig tarief te gebruiken, in combinatie met de schooluitstap. Je gaat hiervoor met de trein naar het station van Brugge, waar je overstapt op een bus die je direct voor het park laat uitstappen Het park heeft een eigen betalende parking waar bezoekers die met de auto komen gebruik van kunnen maken.

Het park kent een winter- en zomerseizoen met verschillende openingsuren. Het zomerseizoen start bij het begin van de paasvakantie en duurt tot eind september, inclusief de herfstvakantie. Het park is in deze periode bijna alle dagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Het winterseizoen start op 1 oktober en loopt tot de paasvakantie, exclusief de herfstvakantie. Tijdens deze periode is het park minder dagen van de week open, meestal tussen 11.00 en 17.00 uur. Op de website van Boudewijn Seapark kan je eenvoudig per dag op de kalender bekijken welke delen van het park open zijn en wat de bijbehorende openingsuren zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.