Op avontuur met Suske en Wiske

De Belgische stripreeks van Suske en Wiske werd geschreven door stripauteur Willy Vandersteen. Voor het eerst werd het gepubliceerd in 1945 in De Nieuwe Standaard. De populariteit van de stripverhalen steeg enorm van stripboek tot status symbool in de vorm van beelden van de karakters in verschillende steden in België.

Op avontuur met Suske en Wiske
© Wikipedia.org

In het buitenland zijn de series van Suske en Wiske uitgegeven onder andere namen. Zo verschenen de stripverhalen in het Frans onder de naam Bob & Bobette, in Noorwegen onder de naam Finn & Fiffi en verschenen de Engelstalige versies onder de naam Spike and Suzy.

Van herinneringsmuseum tot interactief kindermuseum

De schrijver Willy Vandersteen had jaren voor zijn overlijden in 1990 de wens geuit om zijn werk te vereeuwigen in een museum. Zijn opvolger Paul Geerts heeft zich nadien voor de wens van zijn voorganger ingezet. Men kreeg vergunning om van de villa van Willy Vandersteen een interactief museum voor kinderen te maken.

Op 29 november 1997 opende het museum voor het eerst zijn deuren. Na ongekend succes, een aantal renovaties in de je afgelopen jaren en variërend publiek en aanbod, opende het museum op 6 juli 2019 opnieuw zijn deuren.

De laatste grondige renovatie nam meer dan een jaar in beslag. Een groep van vijf kinderen tussen acht en twaalf jaar speelde een grote rol tijdens dit transformatieproces van het museum. Als jeugdambassadeurs hadden zij de belangrijke taak om mee te denken over de toekomst van het museum. Zij hebben duidelijk hun stempel op het museum gedrukt. Saai wordt een bezoek zeker niet! Leren wordt een meeslepend avontuur dat hand in hand gaat met actief doen en beleven.

Met een groep op een fascinerende reis

In het Suske en Wiske museum start voor uw groep een magische reis langs filmwanden door de vele avonturen van Suske en Wiske. Een fascinerende, leerzame toer door de ontwikkeling van de stripverhalen, achtergronden en inspiratie van de schrijvers is deel van de reis. Van initieel ontwerp tot de totstandkoming van de karakters en de lijn van hun ontwikkeling is alles in het museum te vinden.

Als bestemming voor een schooluitstap belooft een bezoek aan het Suske en Wiske museum een wervelende dag te worden. Voor kinderen is de striptoer een betoverende belevenis met boeiende educatieve details. Spelenderwijs zullen ze met behulp van moderne media kennis kunnen maken met de strips.

Suske en Wiske
© Wikipedia.org

Een workshop striptekenen

Aansluitend aan de striptoer kan er voor de groep een workshop worden gereserveerd. De workshop striptekenen geeft kinderen van het 3de tot en met 6de leerjaar de mogelijkheid om zelf een strip te maken.

Als in de teletijdmachine van Professor Barabas neemt de schrijver Willy Vandersteen u mee op een Striptoer in de villa waar hij woonde en waar ook zijn studio was. Hij neemt u mee op ontdekkingsreis om te onderzoeken wat u voor uw eigen stripverhaal nodig heeft. In de avonturen van Suske en Wiske combineerde hij komische, fantastische elementen en science fiction, zoals pratende dieren, tijdreizen en geesten en dergelijke. Welke elementen komen in uw eigen stripverhaal voor?

Een schoolreis naar het Suske en Wiske museum wordt zeker een onvergetelijke herinnering. Om teleurstelling te voorkomen is het aan te raden om op tijd te informeren naar de beschikbaarheid en een bezoek te reserveren. Neem dus eerst een kijkje op de website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.