Ontdek het dierenrijk in de historische ZOO Antwerpen

In het groene hart van Antwerpen vind je een van de oudste dierentuinen van Europa: ZOO Antwerpen. Met ruim 5000 dieren, bestaande uit zo’n 950 verschillende diersoorten, kan je in deze monumentale dierentuin goed kennismaken met bijna alles wat de dierenwereld te bieden heeft. Het park bestaat uit verschillende zones waarin de verschillende diergroepen te vinden zijn. Maak kennis met de pinguïns in Vriesland, de giraffen in de Savanne of de nijlpaarden in Hippotopia. Je vindt er naast de dieren ook prachtige tuinen waar je kan genieten van prachtige flora en fauna.

Ontdek het dierenrijk in de historische ZOO Antwerpen
© Commons.wikimedia.org

Ontdekken
Met het ontdekken van ZOO Antwerpen kan je een groot deel van de dag bezig zijn. Uiteraard kan je op eigen houtje ronddwalen door het park en met behulp van de plattegrond zelf alle dieren ontdekken. Daarnaast staan er bij verschillende delen in het park gedurende de dag activiteiten op het programma. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de prachtige zonsopgang boven het rifaquarium of het voeren van de mensapen en pinguïns. Het volledige programma kan je per dag bekijken op de website van ZOO Antwerpen.

Schooluitstap
Voor groepen groter dan 15 kinderen kunnen er speciale rondleidingen worden ingepland. De rondleidingen worden afgestemd op het niveau van de klas, zijn conform de eindtermen en ontwikkelingsdoelen en worden gegeven door deskundige gidsen. Met de rondleiding ‘Handige Harry‘s’ krijgen de kinderen meer te weten over de manier waarop dieren zich aanpassen aan hun omgeving. Maar er is ook een rondleiding die zich richt op de huiden van verschillende dieren, of juist het erfgoed dat te vinden is in de dierentuin zelf. Ook worden er verschillende lespakketten aangeboden die op de school kunnen worden geïntroduceerd, als onderdeel van het lesprogramma ‘ZOOschool’. Op de website van ZOO Antwerpen vind je het volledige aanbod in rondleidingen en lespakketten van ZOOschool.

En van zo’n dag leren en ontdekken krijgen de kinderen natuurlijk vanzelf honger. Voor scholen is er een speciaal menu samengesteld dat kan worden gereserveerd in combinatie met het bezoek aan de dierentuin. Een boterham van huis meenemen kan natuurlijk ook, in de dierentuin zijn verschillende aangewezen plekken waar de kinderen kunnen picknicken.

Zoo Antwerpen
© Wikipedia.org

Bereikbaarheid
De dierentuin ligt in het hart van de stad Antwerpen en is daarom vooral eenvoudig te bereiken met de trein, autobus of fiets. De dierentuin zelf raadt aan vooral met de trein te komen, in het kader van duurzaamheid. Er is voor groepen die met de trein komen ook een extra voordelig tarief samengesteld in samenwerking met NMBS. Autobussen kunnen de kinderen voor de deur laten in- en uitstappen en de rest van de dag eventueel parkeren op een parkeerterrein in de buurt. Auto’s kunnen parkeren in een parkeergarage vlakbij de dierentuin.

Praktische informatie
ZOO Antwerpen is 365 dagen per jaar geopend van 10.00 uur tot 16.45 uur. Losse tickets zijn verkrijgbaar via de website of de kassa, maar voor een schooluitstap kan je het beste direct online reserveren bij de dierentuin. Hiermee geniet je direct van een goede korting op de toegangsprijs en aanvullende mogelijkheden zoals rondleidingen en eten en drinken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.