Een energiek bezoekje aan Mola Molencentrum

Voor wie echt alles wil weten over molens en over windenergie is een bezoek aan Molencentrum Mola gewoon een must. Molencentrum Mola is ook perfect om met een groep naar toe te gaan. Ook voor een groep kinderen is het een heerlijk uitje dat ook nog eens gratis te bezoeken is. Kom je met een groep, dan betaal je wel een bedrag voor de zeer deskundige gids die je echt alles zal vertellen over molens en windenergie.

Een energiek bezoekje aan Mola Molenpark
© Commons.wikimedia.org

Groepen kunnen eventueel een afspraak maken buiten de reguliere openingstijd van Mola
Eerst even de feiten. Wil je met een groep mensen naar het Mola molenpark, toets dan Puyenbrug 5 in Wachtebeke in op je navigatie in je auto. Je kunt in de maanden april, mei, juni, juli, augustus en september van woensdag tot vrijdag van 09.30 uur tot 17.00 uur terecht. In het weekend en op feestdagen ben je met je groep tussen 10.30 uur en 18.00 uur in het molencentrum terecht. Voor de periode van 1 oktober tot en met 31 maart gelden andere openingstijden en ben je welkom van 09.30 uur tot 17.00 uur. Ben je met een groep, dan kun je ook een afspraak maken via mola@oost-vlaanderen.be. Je kunt dan eventueel afwijken van de reguliere openingstijden. In overleg is namelijk erg veel mogelijk.

Voor kinderen erg interessant, leuk en zeker ook leerzaam
Het molenpark is zeker ook voor een groep kinderen buitengewoon interessant, leuk en leerzaam. Zij kunnen computersimulaties doen en er zijn bovendien filmpjes te zien in Mola Molencentrum, zoals er veel meer dingen voor kinderen te doen zijn in het molenpark. Verder is het er genieten van de prachtige natuur, is er een speeltuin en is vlakbij een uitstekende eetgelegenheid. In de vakantie is het molencentrum helemaal perfect voor kinderen.

Puyenbroeck Wachtebeke Belgie
© Wikipedia.org

Er is elke schoolvakantie een speciale activiteit voor kinderen
Zo is er in de zomervakantie bijvoorbeeld een zoektocht naar de ‘Schat van Vlieg’. En zo is er in elke schoolvakantie wel iets bijzonders in Mola Molenpark te doen. Kinderen kunnen ook nog eens een bakworkshop volgen waarbij gebruik gemaakt wordt van meel dat afkomstig is van provinciale molens. Ook voor een bakworkshop wordt een bijdrage gevraagd ter vergoeding van de gemaakte onkosten.

De toegang is geheel gratis en een bezoek aan Mola Molenpark is ook voor klassen erg interessant
Wat veel mensen zeker ook aan zal spreken aan Mola Molencentrum is wel dat de toegang geheel gratis is. Wil je met een groep kinderen langskomen, dan mag die groep uit maximaal vijftien kinderen bestaan en met een dergelijke groep ben je een halve dag onder de pannen. Ook voor schoolklassen is het molencentrum erg interessant en ook dan kun je eventueel buiten de reguliere openingstijden terecht. Mail ook nu voor het maken van een afspraak. Dit omdat groepen rondgeleid worden door een gids namelijk, die echt alles over onder meer molens kan vertellen. Voor het inschakelen van een gids betaal je een bedrag van 50 euro. Maar dan weet je daarna ook echt alles over molens en windenergie.

Neem alvast een kijkje op de website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.