Een beestachtige dag in Pakawi Park

Ontmoet de meest bijzondere dieren midden in het groen in het Pakawi Park in Olmen. Het park, voorheen bekend als de Olmense Zoo, is vernieuwd en gemoderniseerd. Het park voelt direct als thuis voor de dieren én bezoekers dankzij het natuurlijke karakter. Ga zelf op ontdekking of laat je rondleiden door een deskundige gids. Zelfs voor de allerkleinsten is er een speciale tocht met bolderkarren, waardoor ze genoeg energie overhouden om uren in het park door te brengen. Daarnaast is er een mooie binnenspeeltuin waar je prettig kan schuilen tijdens een eventuele regenbui.

Een beestachtige dag in Pakawi Park
© Wikipedia.org

Ontdek de dieren
Het park is ruim opgezet en biedt huis aan een enorm gevarieerde groep dieren. Ga verdwalen in de Tropenhal, waar de ibissen en kaketoe’s leven, of zoek dekking in de Roofvogel hal bij de buizerds en arenden. Achter in het park vind je de Savanne, waar de olifanten, giraffen en zebra’s verblijven. Maar ook de stekelvarkens, stokstaartjes en parkieten hebben een plekje in het Pakawi Park. Je kan er eenvoudig uren ronddwalen en kennismaken met alle verschillende dieren. Naast de dieren vind je in het park ook verschillende speeltuinen, een kinderboerderij en een geitenweide.

Schooluitstap
Voor een schooluitstap biedt het park een aantal extra opties aan. Naast een groepskorting op toegang en een eventuele maaltijd, kan je ook kiezen voor een aanvullend educatief pakket. Er zijn verschillende arrangementen te boeken die worden afgestemd op de leeftijd van de kinderen in de klas. Zo is er een wandeling met een bolderkar voor kleuters of een berenspeurtocht voor de wat oudere kinderen. Daarnaast kan er voor een volledige groep een deskundige gids worden gereserveerd die twee uur lang met de kinderen op pad gaat door het park. De gids heeft geen standaard ingestudeerd programma, maar gaat volledig mee in de wensen van de school én de kinderen. Het park kent ook verschillende voedermomenten, die op de dag van het bezoek tijdig worden aangekondigd.

Giraf
© Pixabay.com

Voor een eventuele lunchpauze zijn er in het hele park verschillende picknickplekken te vinden. Daarnaast heeft het park zelf ook een aantal horecagelegenheden en een feestzaal, waar eventueel vooraf voor een hele klas een lunch kan worden gereserveerd. Schuilen voor een regenbui, of gewoon even uitrusten, kan ook prima in de grote binnenspeeltuin. Het spannende doolhof en grote springkussen zorgen voor eindeloos veel plezier, terwijl de volwassenen rustig een kopje koffie of thee drinken.

Praktische informatie
Het park is goed te bereiken met het openbaar vervoer of de auto. Er is een ruime gratis parking bij het park aanwezig. Wanneer je met het openbaar vervoer komt, stopt de bus vlakbij de ingang van het park. Het park hanteert een winter- en zomerseizoen. Tijdens het winterseizoen, van oktober tot en met maart, is het park enkel geopend op woensdag, zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Tijdens het zomerseizoen, van maart tot en met september, is het park alle dagen open van 10.00 tot 18.00 uur. Er worden uitzonderingen gemaakt tijdens schoolvakanties en feestdagen. Op de website van Pakawi Park vind je per dag op de kalender de actuele informatie rondom openingstijden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.