Leer van de dieren op de mooiste plek van hun leven

Bij De Zonnegloed heeft elk dier een uniek verhaal. In dit ‘wild animal sanctuary’ worden dieren opgevangen die zijn gered uit gruwelijke omstandigheden. Na een ellendig leven krijgen de dieren in De Zonnegloed alle zorg die ze nodig hebben om te herstellen én een plek waar ze de rest van hun leven in rust kunnen verblijven. Er worden ook tijdelijk dieren opgevangen, bijvoorbeeld na een ongeluk, die worden begeleid in hun herstel tot ze weer zelfstandig in de wereld kunnen functioneren. Met een bezoek aan De Zonnegloed draag je bij aan deze stichting én leer je direct over de leefomstandigheden van deze bijzondere dieren.

Leer van de dieren op de mooiste plek van hun leven
© Pixabay.com

Leerzame dag
Een bezoek aan De Zonnegloed staat garant voor een unieke en leerzame dag. Voor een bezoek met de school worden verschillende pakketten aangeboden, afgestemd op het leerniveau. Onderdeel van de pakketten zijn de toegang tot het park, speurtochten, voorstellingen, leermomenten met de dierenverzorgers en spelen op de verschillende speelpleinen. De Zonnegloed biedt hierbij ook extra lespakketten aan, welke kunnen worden gebruikt voorafgaand aan de schooluitstap of na de dag zelf. Ook is er uitgebreide informatie te vinden voor spreekbeurten.

Het park biedt alle bezoekers de gelegenheid aanwezig te zijn bij voedermomenten van een aantal dieren. Op de website van De Zonnegloed vind je een dagelijks programma waarmee je eenvoudig kan plannen wanneer je bij welk voedermoment aanwezig kan zijn. Voor de dagen dat het minder mooi weer is buiten biedt De Zonnegloed ook educatieve films aan in hun eigen cinema. Daarnaast loopt op drukke dagen de mascotte ‘Beertje’ door het park, waarmee de kinderen op de foto kunnen.

Voor groepen vanaf 15 jaar wordt er een kortingstarief gehanteerd voor de toegang. Hierbij is het wel belangrijk vooraf online te reserveren via de e-mail. Met de opbrengsten, van onder andere de toegang, kan De Zonnegloed blijven bestaan. Het park ziet de toegangsprijs dan ook eerder als een minimum donatie, waarmee zij kunnen zorgen dat de dieren kunnen worden verzorgd en andere dieren in nood kunnen worden opgevangen. De stichting krijgt voor zijn werkzaamheden geen enkele subsidie of andere overheidssteun, maar is volledig afhankelijk van donaties, adopties en bezoekers. Met je bezoek aan deze ‘wild animal sanctuary’ steun je dus ook direct het goede doel van de stichting en zorg je dat zij dit nog lang kunnen blijven doen voor de dieren.

Sneeuwuil
© Pixabay.com

Praktische informatie
De Zonnegloed is te vinden in Oostvleteren en hanteert voor de openingsuren een winter- en zomerperiode. Tijdens de winterperiode, van november tot april, is de sanctuary open op zaterdag en zondag tussen 13.00 en 17.00 uur. Tijdens de zomerperiode, van april tot oktober, is het park open van woensdag tot en met zondag van 10.00 tot 18.00 uur. Daarnaast is De Zonnegloed tijdens schoolvakanties open, met uitzondering van een aantal bekende feestdagen.

De Zonnegloed is goed te bereiken met openbaar vervoer, auto of autobus. Parkeren is altijd gratis en er is altijd voldoende ruimte. Autobussen kunnen doordeweeks parkeren op de parkeerplaats van het park zelf, in het weekend kan er enkel verderop worden geparkeerd. De kinderen kunnen wel in- en uitstappen op de parkeerplaats van het park.

Nog meer praktische info vind je op de website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.