Geoteam is fun en educatief

Er met je klas op uit. Dan wil je als kind vooral heel erg veel plezier beleven. Als school echter wil je de klas ook nog iets meegeven, en moet er dus een educatief onderdeel in het programma opgesloten zijn. Dat kan prima door gebruik te maken va de diensten van Geoteam. Geoteam is in diverse plaatsen in België actief en biedt zeer uitdagende GPS- en stadsspelen op unieke locaties. Zo’n unieke locatie is bijvoorbeeld Antwerpen Zoo, ook leuk om juist daar met de klas McGuider te spelen.

Geopark is fun en educatief
© Pixabay.com

Een uitstapje dat staat voor heel veel fun én educatie
Want Geopark speelt speciaal voor elke klas McGuider. Een zeer spannende uitstap voor de klas en een activiteit die én voor een hoop fun én voor een stukje educatie staat. Door als klas te kiezen voor Geopark en specifiek McGuider kies je voor leuk en serieus. Voor de duidelijkheid, McGuider is een interactief stadsspel. Geheel passend in wat er in de moderne klas van nu aan de hand is, wordt er gewerkt met een app op de smartphone en dus niet met papieren. Dat was vroeger. Samen met de app McGuider leert de klas zowel de bekende als de onbekende plekjes van een stad kennen.

Met de opdrachten van McGuider kun je punten verdienen
McGuider ontpopt zich gaandeweg de activiteit tot een heel erg grappige stadsgids, die de kinderen van de klas onderweg allerlei uitdagende vragen stelt. Dit kunnen raadsels zijn, maar ook prima foto- of videovragen. Met de opdrachten die de klas van McGuider krijgt verdienen ze uiteraard punten. Daardoor speelt ook het competitieve element nog een belangrijke rol. Gaandeweg zul je als begeleider van de klas ook ervaren dat het fanatisme meer en meer toe zal nemen en dat er gaandeweg zelfs van plek naar plek gesprint wordt.

Teamwork
© Pixabay.com

Interactieve deel spreekt elke klas aan
Met McGuider kun je als klas al meer dan goed uit de voeten. Wil je het als school echter nog spannender maken, dan zou je eventueel nog kunnen kiezen voor Sherlock Pro en Shoot Out Pro. Daarin is nog nadrukkelijker sprake van een spelelement en zal nog fanatieker gespeeld worden om de punten. Wat dat betreft kun je dit uitje met de klas ook benutten als alternatieve sportdag. Terwijl McGuider de kinderen door de stad loodst en leuke vragen stelt, zorgt een professioneel spelleider voor een ordelijk verloop van het spel. Hij of zij zal na afloop ook bekend maken wie van de klas de meeste punten heeft gescoord. Juist het interactieve deel van het spel is iets wat elke klas aan zal spreken. Als school hoop je dat de klas daarnaast nog iets opsteekt van de vragen die McGuider stelt. En vaak is dat zeker wel het geval.

Ook geschikt voor bijvoorbeeld een vrijgezellenfeestje
Behalve met de klas lenen de activiteiten zich ook prima voor andere groepen, denk maar eens aan een vrijgezellenfeestje bijvoorbeeld. De activiteiten van Geopark vinden op tal van plaatsen in België plaats, onder meer in Turnhout, Lokeren, Gent, Lier, Aalst, Sint Niklaas en Antwerpen.

Bekijk de website voor meer informatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.