Leerrijk en leuk in de Wereld van Kina

Zit jij ook dit jaar weer met je handen in het haar voor het leukste schooluitje? Wil jij de perfecte plek om met je groep naar toe te gaan? Natuurlijk moet het leuk zijn voor de kinderen, maar voor jou als leerkracht vind je het stiekem ook fijn als het een beetje een educatief karakter heeft. Je zult zien dat de ouders van de leerlingen dat ook kunnen waarderen. Zoek dan niet verder, maar neem je groep mee naar de Wereld van Kina. Succes gegarandeerd!

Wereld van Kina Gent Belgie
© Commons.wikimedia.org

De Wereld van Kina is een museum speciaal voor kinderen en jongeren. Kina staat voor ‘kinderen’ en ‘natuur’. Het is dan ook een museum dat om de natuur draait. Het is gelegen in Gent en heeft twee locaties. Het bestaat uit het Huis (Sint-Pietersplein) en de Tuin (het Berouw). Op beide locaties leren de leerlingen op spelenderwijze de natuur kennen.
In het Huis kunnen de kinderen op ontdekkingstocht in de wereld van planten, paddenstoelen, bijen en spinnen. Super stoer, want ze kunnen kennis maken met Letizia en nog vele andere levende vogelspinnen. Je zult zien dat ze het er nog vaak over zullen hebben!
In de Tuin gaan ze op zoek naar het antwoord op uiteenlopende vragen. Kunnen bomen verdriet hebben, kletsen bijen met elkaar, en zijn spinnen nou echt zo eng? Deze, en nog vele andere, vragen zullen beantwoord worden op het niveau dat aansluit bij de leeftijd van de leerlingen. De Tuin heeft de oudste heemtuin van Vlaanderen. Er zijn hier meer dan 1500 planten, bomen, kruiden en allerlei bloemen. Voor de allerkleinsten is er de Tinkeltuin, een tuin waarbij het draait om de zintuigen: voelen, ruiken en proeven. Onder begeleiding van elfjes worden de kleuters rondgeleid door de tuin om alles zelf te ervaren.

Op beide locaties zijn verschillende activiteiten mogelijk voor alle basisschoolleeftijden, maar ook het secundair onderwijs is meer dan welkom! De kinderen zullen er veel van leren, maar niet het gevoel hebben te leren. Door middel van spelletjes, wandelingen en speurtochten zullen ze kennis maken met verscheidene aspecten van de natuur.
Voor de kleutergroepen zijn speciale activiteiten en rondleidingen die zowel met als zonder gids gedaan kunnen worden. Van een Lentewandeling tot het ontdekken en leren kennen van een lieveheersbeestje of het ontdekken van het menselijk lichaam. Alles is hier mogelijk. Je zult als leerkracht versteld staan hoeveel mogelijkheden er zijn en hoe interessant en leuk de kinderen het zullen vinden. Wedden dat je zelf ook nog het een en ander leert?

Tuin van Kina Gent Belgie
© Commons.wikimedia.org

Voor oudere kinderen zijn er natuurlijk andere activiteiten dan voor de kleuters. Van meehelpen aan het moestuinproject tot een stuifmeelrace, er zijn mogelijkheden zat waarbij de kinderen ook letterlijk de energie even kwijt kunnen. Combineer het met een leuke filosofeeractiviteit of bied de kinderen de kans om kennis te maken met gesteenten en mineralen. Ze zullen een ervaring rijker zijn na een schooluitje bij de Wereld van Kina.
Voor jongeren zijn er activiteiten en rondleidingen waarin ze uitgedaagd worden om mee te denken en vragen te stellen. Denk hierbij aan informatie over seksualiteit en relaties, tot aan het leren van een stekken van een plantje. Of op actieve wijze de evolutie van de mens leren kennen. Alles is aangepast aan hun niveau en hun manier van denken. Perfect voor de jeugd!

Ben jij opzoek naar het perfecte uitje voor je groep? Of misschien zelfs wel voor de gehele school? Niet verder zoeken, de wereld van Kina is het perfecte uitje waarbij de kinderen op spelenderwijze kennis maken met verschillende facetten van de natuur en een ervaring rijker weer thuis zullen komen. Voor elke leeftijd zijn er diverse mogelijkheden. Bied de kids de mogelijkheid om de natuur op hun eigen manier te ontdekken in de Wereld van Kina! Neem alvast een kijkje op de website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.