Ontsnappen uit escape rooms

Een school voor voortgezet onderwijs die een keer iets leuks wil doen met de leerlingen doet er verstandig aan 60Tour in Brugge eens in overweging te nemen. In Brugge vind je namelijk alleen de beste escape rooms, die om de kans op oververhitting tegen te gaan allemaal over een airco beschikken. Een mooie gelegenheid om de kinderen van de school uit te dagen en te kijken of zij er in slagen om binnen een uur te ontsnappen uit een van de kamers van 60Tour.

Labyrinth
© Pixabay.com

Leerlingen worden zo verplicht om goed samen te werken
Gemakkelijk zal dit voor de kinderen van school overigens niet gaan. De verschillende kamers zijn door professionals ontworpen. Voor de leek; escape roos zijn ruimtes waaruit je aan de hand van aanwijzingen, raadsels, goede raad en vooral intelligentie moet zien te ontsnappen. En voor die ontsnappingspoging heb je precies een uur de tijd. Het leuke van een dergelijke activiteit is, zeker ook voor school, dat je de leerlingen zo verplicht om goed samen te werken. Gebeurt dat niet, dan is ontsnappen zo goed als onmogelijk namelijk. Teamwork is dus een vereiste.

In Brugge vind je de beste escape rooms van België
In Brugge vind je, daar zijn de kenners het over eens, de beste escape rooms, kamers die luisteren naar namen als ‘Zotmans’ ‘Biogenium’, Abandoned School’, ‘Casa de Papel’ en ‘From Russia with Love’. Elke van deze kamers heeft iets speciaals en gemeen hebben ze dat ontsnappen echt een hels karwei wordt, zeker in de wetenschap dat de tijd rustig door tikt en een uurtje echt zo voorbij is. Voor de leerlingen van school is het bezoeken van 60Tour een mooie gelegenheid om te laten zien wat ze samen kunnen, ho slim ze zijn en hoe ze verbanden kunnen leggen of patronen kunnen herkennen. Aan de omstandigheden in de verschillende kamers zal het in elk geval niet liggen. Die zijn perfect en maken goed denkwerk voor de leerlingen van de school goed mogelijk.

Escape Room
© Pixabay.com

Competitieve element is belangrijk voor deze groep kinderen
De escape rooms bieden plek aan groepjes van tussen de drie en zes mensen, terwijl het bezoeken van escape rooms geschikt is vanaf de leeftijd van 12 jaar. Voor kinderen dus die al van de lagere school af zijn. Probeer maar eens iets leuks te verzinnen voor juist die groep kinderen tegenwoordig. Wat dat betreft zal deze activiteit ongetwijfeld sympathie kunnen opleveren van de kinderen van school. En eenmaal ter plaatse wil iedereen natuurlijk winnen, want zeker voor tieners is het competitieve element erg belangrijk.

Maak ze nog weer eens écht blij
Vertel de leerlingen van school vooral dat ze lief moeten zijn voor de spelleiders bij 60Tour, want juist hij of zij wil nog wel eens wat nuttige tips weggeven. Nee, je hoeft je als leiding van de school geen zorgen te maken over rare dingen gedurende het uur dat de kinderen in een van de kamers verblijven. De kamers worden namelijk middels videobewaking in de gaten gehouden. Met een bezoek aan 60Tour in Brugge maak je de kinderen van school nog weer eens echt blij. Neem alvast een kijkje op de website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.