Maak kennis met de acht werelden van Paira Daiza

De beste zoo van Europa, die vind je gewoon hier in België! Het dierenpark Pairi Daiza is een van de belangrijkste toeristische attracties in het land en neemt bezoekers mee op een echte wereldreis. Het park staat vooral bekend om de aanwezigheid van maar liefst drie reuzenpanda’s, maar neemt je daarnaast ook mee door 5 verschillende continenten met ruim 7000 dieren. Voor een schooluitstap zijn er verschillende animaties te reserveren, zodat de dag niet alleen leuk maar ook leerzaam zal zijn. Je kan in Pairi Daiza eenvoudig een hele dag vertoeven door het uitgebreide aanbod in dieren, speelmogelijkheden en educatieve projecten.

Pairi Daiza Brugelette Belgie
© Wikipedia.org

Tuin der Werelden
Het park is opgebouwd in 8 verschillende werelden, met ieder een eigen thema. Het uitgangspunt in Pairi Daiza is dat het verblijf van de dieren zoveel mogelijk gelijk is aan hun natuurlijke leefomgeving. Er zijn rotsen, dorpen en tempels gebouwd om je zoveel mogelijk het gevoel te geven dat je in de natuurlijke omgeving van de dieren op bezoek bent. Daarnaast is Pairi Daiza onderdeel van een een groot aantal internationale kweekprogramma’s, waarmee zij zich inzetten voor het beschermen van bedreigde diersoorten. In het seizoen van 2020/2021 opent het park een nieuwe wereld, La Terre du Froid, waarin je het leven op de Noordpool en Zuidpool kan ontdekken.

Schooluitstap
Voor een schooluitstap naar Pairi Daiza zijn er vooraf verschillende pedagogische animaties reserveren. Zo is er voor de allerkleinsten een vertelling van een sprookje waarin dieren de hoofdrol spelen, welke na afloop natuurlijk direct in het echt kunnen worden bewonderd. Ook zijn er speciale animaties die zich volledig richt op het leven van de panda’s, het belang van dierentuinen of juist specifiek op evolutie. Er is voor verschillende leeftijdsgroepen een uitgebreid aanbod, waardoor er voor iedere uitstap wel iets te vinden is. De nieuwe wereld ‘La Terre du Froid’ heeft een extra pedagogische ruimte waarin bezoekers meer leren over de klimaatopwarming en het verdwijnen van biodiversiteit. Ook kunnen de kinderen even los gaan in de speeltuin, een rondje rijden in de stoomtrein of een roofvogelshow bijwonen. Daarnaast kan je aanwezig zijn bij de voedermomenten van maar liefst 13 verschillende diersoorten, en zelfs bij een aantal daarvan zélf de dieren voeren met hulp van een verzorger.

Panda Pairi Daiza Brugelette Belgie
© Wikipedia.org

Praktische informatie
Voor scholen worden er aparte toegangsprijzen gehanteerd, welke lager liggen dan de reguliere ticketprijzen. Ook heb je de mogelijkheid om vooraf het park alvast te verkennen, met gebruik van een speciaal toegangskaartje. Op de dag van de daadwerkelijke uitstap krijg je dan de kosten voor de ticket weer terug. Er is vooraf ook een lunch of snack te reserveren, maar het park biedt ook voldoende picknickplekken voor het meebrengen van een eigen lunchpakketje.

Het park zelf is eenvoudig bereikbaar met auto, autobus en openbaar vervoer. Voor auto’s en autobussen is er een grote parking direct bij het park beschikbaar. De dichtstbijzijnde halte van het openbaar vervoer ligt op ongeveer 10 minuten wandelen. Bezoek de website voor de openingsuren en andere praktische informatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.