Kunstzinnige schoolreis in Bozar

Midden in de Koningswijk van Brussel, op steenworp afstand van het Koninklijk Paleis en het wereldberoemde Warandepark, ligt het beroemde museum Bozar. Dit voormalig Paleis voor de Schone Kunsten (of in het Frans: Palais des Beaux-Arts) werd ontworpen door de Gentse architect Victor Horta, die bekend werd om zijn art-nouveau en art-deco. Het museum werd opgeleverd in 1928 en haar karakteristieke historische verschijning past nog altijd prachtig in het straatbeeld. Je kunt je voorstellen dat alleen het gebouw al uitermate indrukwekkend is om eens te bezoeken. Maar misschien nog wel belangrijker zijn de exposities en tentoonstellingen binnen, die zich uitstekend lenen voor een schooluitstap. Laat jezelf en je leerlingen rondleiden door een professionele gids en ontwaar details die je daarvoor nooit zag. Bozar kent een totaal oppervlak van 33.000 vierkante meter, dus heel snel uitgekeken zul je hier niet geraken. Kortom: je zult verrijkt worden en het pand vol inspiratie weer gaan verlaten.

Interieur Bozar Brussel Belgie
© Wikipedia.org

Schooluitstap
Dus ben je op zoek naar een culturele uitstap voor een grotere groep, zoals een school? Neem hen dan mee naar ons museum in Brussel en verwonder je samen over het gebouw en haar collectie. Samen kom je meer te weten over de historie, over de kunstgeschiedenis en kom je in aanraking met de fraaiste kunst die momenteel in België tentoongesteld staat. Van de Vlaamse meesters, tot beeldende kunst. Van modern tot klassiek en van muziek tot theater. Informeer en reserveer vooraf even en voel je welkom in ons paleis vol schone kunsten. Bozar is toegankelijk voor jong en oud en voor valide en invalide en biedt bovendien kunst voor ieder wat wils. Bozar is geen suf en stoffig museum, maar biedt volop interactie, multimedia en is dan ook voor moderne jongeren een mooie schooluitstap.

Bozar
Bozar kent een rijke historie en is een gebouw met acht verschillende niveaus, inclusief ondergrondse ruimtes. Als je vanuit de hoofdingang aan de Ravensteinstraat het gebouw inloopt, arriveer je in de Hortahal, dat voorheen de Grote Beeldenzaal genoemd werd. Hier tref je een wonderbaarlijke en spectaculaire lichtinval. Dit is bovendien de toegang tot alle omliggende tentoonstellingszalen en dus het perfecte beginpunt van deze ontdekkingstocht. Hier worden ook regelmatig conferenties gegeven. Bovendien zijn hier dikwijls film-, theater en muziekvoorstellingen. Dit bruisende kunstencentrum kent projecten rondom literatuur, rondom architectuur. Kortom: er is voor een schooluitstap altijd wel iets te vinden dat aansluit op het lesmateriaal.

Bozar Brussel Belgie
© Wikipedia.org

Breng een bezoekje
Of het nu een schooluitstap, met vrienden, met familie of individueel is: breng Bozar eens een bezoekje en verwonder je. Over het gebouw, de locatie, Brussel of om de collectie. Bozar is heel gemakkelijk te bereiken, waarbij trein en metro zeer zeker een aanrader is, maar je zou er ook voor kunnen kiezen de leerlingen met een schoolbus voor de deur af te zetten. Het museum is overigens ook zeker te bereiken met de auto, hoewel we dat in beginsel ontraden in verband met drukte. In de omgeving zijn diverse betaald parkeergelegenheden en afhankelijk van de drukte aldaar loop je binnen vijf á tien minuten naar de entree.

Bekijk de website voor alle informatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.