Wetenschap is leuk in Technopolis

Op zoek naar een uitstap die en leuk en bijzonder leerzaam is? Dan moet je echt naar Technopolis in Mechelen, een Vlaams doe-centrum voor wetenschap en technologie. Je kunt er zelf experimenteren en dus zelf ervaren hoe leuk wetenschap en technologie eigenlijk is, zeker ook als ze deel uitmaken van ons dagelijks leven. Vorig jaar kreeg Technopolis een modernisering, financieel mogelijk gemaakt door de Vlaamse regering.

Technopolis Mechelen Belgie
© Wikipedia.org

Een uitstap naar Technopolis is leuk en leerzaam tegelijk
Je kunt een uitstap naar Technopolis ook gewoon een bezoek aan een science center noemen. Behalve interactieve opstellingen kan Technopolis ook shows en workshops aanbieden op verplaatsing. Technopolis is al vanaf het jaar 2000 geopend. In 2006 werd vervolgens een doe-tuin geopend om ook buiten heerlijk te kunnen experimenteren. Een jaar later al werd Technopolis nog verder uitgebreid met een kind doe centrum, ideaal geschikt voor een uitstap met kinderen tussen de vier en acht jaar. De Vlaamse regering kondigde vorig jaar aan dat er tien miljoen euro vrijgemaakt werd om Technopolis te moderniseren. Eind 2019 opende vervolgens STEK; dit behelst de naschoolse activiteit in de vorm van allerlei workshops.

Je waant je een echte laborant en experimenteert er lustig op los
In Technopolis is altijd van alles te doen. Je gaat naar het workshop lab, het workshop atelier, STEK dus en bovendien zijn er shows, demonstraties en is er ruimte voor de Techniekclub 2.0. Door Technopolis wordt elk experiment echt een feestje. Zo maak je tijdens een uitstap naar Technopolis tijdens een van de workshop labs glibberwormen en ga je als een echte laborant aan de slag en experimenteer je er lustig op los. Ook de tentoonstellingen zijn telkens weer zeer de moeite waard, net als de creatieve uitdiepingen en de talloze proefjes. Voorbeeld? Heb jij je tekening wel eens laten drijven? Kies dus voor een uitstap naar Technopolis en het wordt allemaal mogelijk.

Optische illusie Technopolis
© Pixabay.com

Ook een ideale uitstap voor de jeugd van tussen de 14 en 18 jaar
Ook voor de wat oudere jeugd van tussen de veertien en achttien jaar is er voldoende te doen en is een uitstap naar Technopolis zeer de moeite waard. Zij kunnen zich verder verdiepen in zaken als parallax scrolling en elektronische tattoo’s om maar wat voorbeelden te nemen. En zo is er voor iedereen meer dan voldoende te beleven in het science-center in Mechelen, de uitstap die je dus met school of gewoon met het hele gezin ongeacht de leeftijden zeer de moeite waard is.

Bij Technopolis kun je fietsen op een kabel van vijf meter hoogte
Ook de verschillende attracties van Technopolis zijn bijzonder de moeite waard, Wat dacht je van fietsen op een kabel op vijf meter hoogte bijvoorbeeld? Daarnaast kun je een heerlijk (?) dutje doen op een spijkerbed tijdens de uitstap naar Mechelen en kun je een raket omhoog laten schieten met een rolmeter. Ook parapete vliegen in virtual reality is telkens weer de moeite waard. Conclusie? Een uitstap naar Technopolis combineert plezier aan educatie. Zeer de moeite waard dus. Bovendien krijg je zo een heel andere kijk op alles wat met wetenschap en technologie te maken heeft.

Bekijk de website voor meer info.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.