Kom je uit Isotopolis stralend buiten?

Wie echt alles wil weten over radioactieve afvalstoffen en daar bovendien alles over wil vragen en daar met andere mensen de dialoog over aan wil gaan moet zeker eens een bezoek brengen aan Isotopolis in Dessel. Samen met een groep mensen krijg je daar een verhelderend beeld over radioactiviteit en het beheer van radioactief afval. Met een groep andere geïnteresseerden geniet je dan van een leerrijk, visueel attractief en toch ook wel spannend uitstapje.

Kernafval
© Wikipedia.org

Radioactiviteit en het beheer op korte en op langere termijn
Binnen Isotopolis spelen drie thema’s een centrale rol; radioactiviteit uiteraard maar ook het beheer op de kortere en beheer over een langere termijn. Ga je alleen of met een groep dan krijg je glasheldere informatie aangeboden en kun je prima de dialoog aangaan met een van de ervaren begeleiders die de bezoekers in kleine groepjes rondleiden en het antwoord geven op alle vragen. Eenrichtingsverkeer is dit niet, bij Isotopolis houdt men juist van de dialoog, van kennisdeling en van de mening van de bezoekers.

Interactie en dialoog tussen begeleider en bezoeker
Isotopolis ontnevelt geheimen rondom radioactiviteit. Er is een film te zien en wat volgt is een ontdekkingstocht in de wereld van de radioactieve afvalstoffen. Daarbij is steeds ruimte voor interactie en wordt elke groep bewust klein gehouden om ook daadwerkelijk interactie mogelijk te maken. Bovendien wil men bij Isotopolis niet dat er sprake zal zijn van een saaie luisteroefening. Wil je met een groep mensen naar Dessel, geef dan aan waar de specifieke interesses liggen of over welk specifiek onderwerp je vragen hebt. In dat geval kan een programma op maat samengesteld worden. Isotopolis levert wat dat betreft en bij voorkeur maatwerk. Je kunt ook kiezen voor rondleidingen met een groep op basis van de actuele thema’s die spelen rondom deze dossiers.

Bij Isotopolis wil men graag maatwerk leveren
Isotopolis? Dat zou je kunnen omschrijven als een samenspel van drie oud Griekse woorden: isos, topos en polis. Isotoop is een verwijzing naar de radioactieve elementen en polis kun je zien als de plek waar mensen uitvoerig en verhelderend geïnformeerd worden rondom het thema radioactieve stoffen. Omdat het beheer van deze stoffen iets is dat ongetwijfeld iedereen bezig houdt, is het logisch dat er volop vragen zijn, dat je een uitgesproken mening hebt of dat je als eenling of als groep aan wilt geven het anders te zien. Daar is alle ruimte voor bij Isotopolis. Want door het voeren van een eerlijke en open dialoog worden zaken vaak veel duidelijker. Bovendien wordt de uitstap met een groep zo in elk geval een stuk leuker ook.

Tihange Belgie
© Wikipedia.org

In het hol van de leeuw
Je vindt Isotopolis op het Belgoprocess terrein in Dessel. Juist ja, dat is het enige Belgische bedrijf dat radioactieve afvalstoffen verwerkt en opslaat. Zo kom je wel heel dicht bij de realiteit die het beheer van radioactieve (afval)stoffen heet. In het hol van de leeuw dus. Het terrein ligt in de groene Kempen. Dit maakt dat je een bezoek aan Dessel prima kunt combineren met een leuke fietstocht bijvoorbeeld. Of voor een wandeling langs de verschillende leuke plaatsen rondom Dessel.

Ontdek meer over Isotopolis op de website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.