Een superdag aan het Zilvermeer

Als je er met je school op uit wilt dan is Zilvermeer in Mol een zeer interessante optie. Er is voor alle kinderen van de school wel iets te doen en iedereen zal er zonder enige twijfel een super leuke dag hebben. Niet voor niets is menig school al naar Mol getogen om daar van een heerlijk dagje uit te genieten, want genieten kun je in ook gewoon in de provincie Antwerpen, speciaal bij Zilvermeer.

Een superdag aan het Zilvermeer
© Commons.wikimedia.org

Interessante watersportactiviteiten
Zilvermeer biedt, zoals de naam al doet vermoeden, voor elke school een aantal interessante watersport activiteiten. Zo kun je met de kinderen van school gaan surfen, zeilen, in de kajak en kunnen de kinderen samen vlotten bouwen. Ook voor de beginnende duiker en dus ook voor de leerlingen van school is Zilvermeer een ideale plek om voor het eerst te gaan duiken. Je kunt er ook voor kiezen om met de kinderen van de school een pittige MTB-tocht te maken. Zo kun je de conditie van de kinderen testen. De route bevat enkele zeer pittige stukjes, een echte uitdaging dus.

IJzingwekkende spanning
De kinderen van de school zullen het ook op de avonturentoren prima naar de zin hebben, een toen die liefst twaalf meter hoog is en waar je vanaf vier zijden het avontuur tegemoet kunt gaan. Probeer de Via Ferrata, de Death Ride en de Big Swing en je ervaart met de kinderen van school ijzingwekkende spanning. Ook interessant voor ook de kleinere kinderen van school is de klimmuur en speleobox, een klimmuur waar je liefst zes verschillende routes af kunt leggen door vooral erg smalle en donkere gangetjes richting de uitgang. Als leiding heb je amper omkijken naar de kinderen van school, zo uitdagend en spannend is deze activiteit. Overigens worden de activiteiten bij Zilvermeer in Mol steeds begeleid door een sport- en animatieteam. En die weten prima raad met de kinderen van school.

Zilvermeer Mol Belgie
© Wikipedia.org

Een extra droge broek
Zilvermeer biedt ook het Zipline parcours en ook themaspelen waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen de eerste en de tweede graads. De eerste graads kunnen zich uitleven met spellen als de Ad Inferos en Banana Banana, de tweede graads kinderen kunnen onder meer aan de slag met het spel Willy Wieltjes. Ook weer zo’n typische activiteit waar de kinderen helemaal in opgaan en de tijd en de mensen om zich heen helemaal vergeten. Prachtig om te zien. Wat ook leuk is om met de kinderen van school te doen is de Avonturentrophy, ook weer een zeer uitdagende activiteit met avontuurlijke bruggetjes over het water, een heuse indianenbrug waarbij er over water geslingerd wordt, olifantenpoten en een kabelbaan die je eveneens over het water vervoerd. Menig kind van school loopt daarbij een nat pak op, en vaak vinden ze dat helemaal niet erg. In dat kader is het wel verstandig dat de kinderen van school een extra en droge broek meenemen. Want droog houd je het vrijwel nooit in het prachtige park in Mol.

Meer info? Bekijk de website!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.