Beestjes kijken in het ZOO Serpentarium

Ga mee op ontdekking naar de spannendste zoo van België. Laat je verrassen door de meest wonderlijke dieren in een exotische omgeving. Bezoek de talrijke reptielen, spinnen, hagedissen en kikkers, en ga op de foto met een echte korenslang. De zoo is volledig overdekt, waardoor je te allen tijde kan genieten van deze geweldige uitstap.

Beestjes kijken in het ZOO Serpentarium
© Wikipedia.org

Activiteiten en informatie

Tijdens een bezoek aan deze spectaculaire zoo kom je heel wat dieren tegen. Denk maar aan verschillende soorten spinnen, slangen, hagedissen en kikkers. Je ontdekt interessante weetjes en krijgt zelfs de kans om enkele dieren vast te houden en te aaien. Het terrarium wordt geopend op vaste tijdstippen, en je gaat op de foto met enkele slangen en hagedissen. Durf jij het aan om een tamme korenslang te aaien? Dan mag je achteraf een diploma ‘slangen aaien’ in ontvangst nemen. Ga op zoek naar de diertjes en ontdek waar zij zich schuil houden. Een prachtige zoo in een erg mooi decor met exotische planten en water. De dieren kunnen rekenen op mooi onderhouden verblijven.

Locatie en bereikbaarheid

De zoo is in het hartje van de badstad Blankenberge te vinden. Vlakbij het casino op de zeedijk van de bruisende badplaats. Zowel met de auto, de trein als de tram, kan je hier makkelijk naartoe. Er zijn tal van parkeermogelijkheden voorzien. Aangezien de stad over een eigen treinstation beschikt op slechts 10 minuten wandelen, is dit vervoersmiddel sterk aan te raden, zeker voor grote groepen. Er is een rechtstreekse verbinding naar Brugge, Gent, Brussel en Genk, maar ook Antwerpen is makkelijk te bereiken. Via de website van NMBS kan je eventuele groepskortingen verkrijgen. Er is tevens een mogelijkheid om te kiezen voor de B-dagtrips van de NMBS, op deze manier is zowel je trein- als toegangsticket voordeliger. Ook de kusttram is zeker een optie. Deze brengt je van Knokke-Heist tot De Panne. In de zomer rijdt de tram om de 10 minuten.

Groepsvoordelen

Kom je in groep naar deze avontuurlijke zoo, dan kan je rekenen op een voordeliger tarief. Een groep vanaf 15 betalende personen kan genieten van een groepskorting. Ook het schooltarief is economisch interessanter. Bij elke klasgroep van 15 leerlingen mag een begeleider genieten van gratis ingang.

Beestjes kijken in het ZOO Serpentariu
© Wikipedia.org

Schooluitstap

Wanneer je beslist om op schooluitstap naar ZOO Serpentarium te komen, dan dien je ten laatste 3 weken op voorhand je bezoek te reserveren. Dit kan erg makkelijk via de website van de dierentuin zelf. Dit dient ook te gebeuren wanneer je ervoor kiest om een bezoek te reserveren zonder gids of maaltijd. Een voorschot zal betaald moeten worden, dit kan tot 3 weken voor de dag van je uitstap. Vinden er onverwachte gebeurtenissen plaats waardoor het schoolbezoek niet kan doorgaan, dan ben je in de mogelijkheid de uitstap gratis te annuleren, minstens 5 dagen vooraf. Dit dient schriftelijk te gebeuren. Kom je graag eerst even op prospectie, dan betaalt u hiervoor een dagticket tegen normaal tarief. Dit wordt na jouw schooluitstap op de rekening van de school teruggestort om fraude tegen te gaan. Wanneer leerlingen over een abonnement beschikken, dan kunnen zij genieten van gratis toegang op vertoon van hun abonnement de dag van de uitstap. Zijn er minder leerlingen aanwezig op de schooluitstap dan vooraf aangegeven, dan betaalt u voor het effectieve aantal leerlingen dat ZOO Serpentarium bezoekt.

Kortom, een schooluitstap naar ZOO Serpentarium is niet alleen leerrijk en voordelig, maar ook erg avontuurlijk. Op een spelende wijze worden kinderen geprikkeld meer te weten te komen over de wondere wereld van reptielen. Ze ontdekken verschillende soorten, staan oog in oog met een korenslang en worden wegwijs gemaakt door middel van een ervaren gids. Ga naar de website voor meer informatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.