Met de klas naar Bellewaerde: educatieve fun verzekerd!

Zeg niet zomaar pretpark tegen Bellewaerde. Dit 54 hectare grote park bij Ieper – met zijn mascotte Koning Leeuw – is de ideale bestemming voor een schooluitstap, zowel voor kleuters en lagere schoolkinderen als voor middelbare scholieren. Je kan er op een educatief verantwoorde manier volle pret beleven. Het park is namelijk niet enkel gevuld met tientallen attracties, er zijn ook tal van exotische dieren te ontdekken en je kan er genieten van de rustgevende natuur. Wij verzamelden voor jou de vele pro’s.

Met de klas naar Bellewaerde educatieve fun verzekerd
© Wikipedia.org

Attracties voor alle leeftijdscategorieën
Op schoolreis willen leerlingen plezier beleven. Bellewaerde heeft alles om hieraan te voldoen, met attracties voor alle leeftijden. We lichten een tipje van de sluier. De allerkleinsten kunnen zich uitleven op de carrousel, het palendorp, de kikker, de vlinders en het minirad. Voor de iets ouderen is er de keverbaan, de piratenboot en Houdini. Wie van water houdt, kan genieten van de River Splash, de Niagara en de Bengal Rapid River. Echte durvers kunnen op El Volador genieten van een prachtig uitzicht vooraleer ze naar beneden tuimelen. Nieuw voor 2020 is de Wakala, een family coaster die verwijst naar een oude indianenlegende.

Ontdek de vele dierenvrienden
Wandel doorheen het park op zoek naar bekende en minder bekende dieren. Of kom kijken naar een spannende roofvogeldemonstratie. Maak van nabij de training van een olifant of een luipaard mee. Zebra, giraf, aap, flamingo en ara klinken wellicht bekend in de oren. Maar ooit al gehoord van de capibara, watusi, mara, rode vari of witkopmaki? Kom ze met je leerlingen van dichtbij bekijken en ontdek alles over hun leefwereld. Werk er verder mee in de klas. Zo zorg je ervoor dat Bellewaerde een blijvende indruk nalaat op je school.

Met de klas naar Bellewaerde educatieve fun verzeker
© Wikipedia.org

Veel groen om van te genieten
Naast alle actie is er ook voldoende gelegenheid tot relaxen. Kom even tot rust en geniet van de natuurpracht. Loof- en naaldbomen vormen de groene longen van Bellewaerde. De paden zijn omringd met kleurrijke beplanting en verschillende waterpartijen zorgen voor de nodige sfeer. Elk jaar opnieuw toont het Bloemenkasteel zijn volle pracht en praal. Ideaal voor een fotoshoot. Wist je dat Bellewaerde over een eigen waterzuiveringsstation beschikt? Dit kan bezocht worden tijdens een educatieve rondleiding. Een gids vertelt over technologie, dieren en attracties tijdens een rondleiding achter de schermen van het park.

Voordelig op schooluitstap
Voor scholen heeft Bellewaerde speciale groepstarieven uitgewerkt. Een kleuter betaalt € 16, een lagere scholier € 17,50 en voor middelbare scholieren is de prijs € 18,50 per persoon. Deze tarieven zijn geldig wanneer de groep uit minstens twintig personen bestaat en je minimum drie dagen vooraf reserveert. Bovendien is de inkom gratis voor één begeleider van de school per 10 betalende kleuters/leerlingen uit lager onderwijs of 15 betalende middelbare scholieren. Bij herhaaldelijk reserveren tijdens hetzelfde seizoen is er een extra korting van 10%. Kom alles in het echt bekijken tijdens de lerarendagen in april en november. Op die dagen heb je als leerkracht gratis toegang en mag je tot vier personen meebrengen aan voordeeltarief. Schrijf je snel in. Bekijk alles eerst nog eens op de website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.