Ontdek Europa in het klein bij Mini Europe in Brussel

In één dagdeel met je klas heel Europa ontdekken? Dat kan bij Mini Europe in Brussel! Aan de voet van het Atomium, op het Bruparck in Brussel, vind je het mooiste miniatuurpark van Europa. Maak kennis met de mooiste monumenten en animaties uit heel Europa en leer tegelijkertijd alles over de Europese Unie. Een leerzame en indrukwekkende dag uit met de klas!

Ontdek Europa in het klein bij Mini Europe in Brussel
© Wikipedia.org

Ontdekken en ervaren
Een wandeling door Mini Europe geeft je gelijk de kriebels om op reis te gaan en Europa in ware grootte te gaan ontdekken. Neem alvast een kijkje bij de Big Ben in Londen of de Eiffeltoren in Parijs. Alle gebouwen in het miniatuurpark zijn op een schaal van 1/25ste gebouwd. Dat maakt de Big Ben zo’n 4 meter hoog en de Eiffeltoren zelfs 13 meter hoog. Naast deze iconische gebouwen kan je ook een kijkje nemen bij het stierenvechten in Spanje, de Akropolis in Athene of onze eigen Grote Markt in Brussel. Een van de laatste toevoegingen aan het park is de Trevifontein, deze werd in 2019 officieel geopend door de ambassadeurs van België en Italië ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan van Mini Europe.

Naast het zien van al deze iconische Europese plekken, kan je dankzij de verschillende animaties in het park ook dingen écht ervaren. Denk hierbij aan de uitbarsting van de Vesuvius, het afbreken van de Berlijnse muur of het opstijgen van de Ariane-raket. Daarnaast is er recent een extra tentoonstelling, genaamd ‘Spirit of Europe’, geopend die zich volledig richt op de activiteiten van de Europese Unie voor haar burgers. Er wordt hierbij ook ingezoomd op het belang van de Europese Unie en de bewustwording van bezoekers van het park over de bijdrage die zij kunnen leveren binnen Europa.

Schooluitstap
Een bezoek aan Mini Europe is een goede aanvulling op lessen zoals aardrijkskunde, geschiedenis, taal en cultuur. Het park biedt verschillende pedagogische programma’s aan op verschillende leerniveau’s. Zo kan je kiezen voor een rondleiding door het park met een getrainde gids in een taal naar keuze of de leerlingen door middel van een interactief spel meer leren over de Euro. Door de ligging van het park is een schooluitstap ook goed te combineren met andere leerzame locaties die goed aansluiten bij een eventueel EU-thema. Hiervoor zijn combitickets de reserveren via Mini Europe.

Mini Europe
© Wikipedia.org

Naast een voordeliger tarief voor schoolklassen, is er ook de optie om een groepsmenu te reserveren bij de Europese taverne. Hier kan tijdens de schooluitstap een lunch of snack worden aangeboden tegen een aangepast tarief. Meer informatie over het reserveren van een schooluitstap en educatieve dagprogramma’s is te vinden op de website van Mini Europe.

Praktische informatie
Mini Europe in Brussel is open van 13 maart 2020 tot en met 3 januari 2021. Daarna heeft het park zijn jaarlijkse sluiting, waarna het later in 2021 weer zal openen. De openingsuren van het park verschillen per maand, maar vallen altijd binnen de reguliere schooluren. Het park is goed te bereiken met openbaar vervoer, bus of auto. Rondom het miniatuurpark zijn verschillende parkings voor auto’s en autobussen. Ontdek meer op de website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.