Ontspannen in domein Lieteberg

Een schooluitstap, het jaarlijkse hoogtepunt voor vele kinderen. Bij het domein ‘Lieteberg’ ben je dan ook aan het juiste adres om samen als groep een leuke dag te beleven. Het domein biedt verschillende mogelijkheden die kunnen dienen als een leuke en ontspannende schooluitstap.

Ontspannen in domein Lieteberg
© Wikipedia.org

Blotevoetenpad
De bekendste en meest avontuurlijke activiteit die je kan beleven in Lieteberg is het bijna 3 kilometer durende blotevoetenpad. Vanzelfsprekend loop je op bloten voeten doorheen de natuur en overwin je verschillende natuurlijke hindernissen. Lopen over hout, stenen, gras en wegzakken in de modder, het behoort allemaal tot het gevarieerde parcours dat wordt aangeboden. Onderweg kom je verschillende zandheuvels tegen waar je kan klauteren. Een houten uitkijktoren, een spectaculaire hangbrug en een doolhof maken het pad nog spectaculairder en leuker. Ideaal dus voor een gevulde voormiddag.

Entomopolis
In de entomopolis kunnen kinderen kennismaken met de wereld van de insecten. In verschillende zalen worden ze ondergedompeld in de insectenwereld en krijgen ze een betere kijk op het leven van de verschillende dieren. Op een leuke en attractieve manier, door onder andere gebruik van beeldmateriaal, wordt de onbekende wereld van insecten voor de kinderen een beetje bekender.

Insectensafari
Ooit al gedroomd van een echte safari waarin je op zoek gaat naar wilde dieren? Dan ben je bij Lieteberg aan het juiste adres. In de omgeving rondom het verblijf zitten vele insecten verstopt. Samen met een ranger, en diverse vangmaterialen trek je erop uit en ontdek je de wereld van de insecten. Spannend wat je allemaal kan vangen!

Wateronderzoek
Wat je bij de insectensafari doet, doe je ook bij het wateronderzoek. Het grote verschil is dat je deze keer onder water gaat zoeken naar beestjes. Met een schepnetje ga je langs de waterkant en tussen de verschillende platen op zoek naar echte waterbeestjes. Benieuwd welk diertje je hebt gevangen? Met een zoekkaart kan je achterhalen welk diertje het is.

Lieteberg Belgie
© Wikipedia.org

Vlinderkoepel
Alle kinderen hebben het waarschijnlijk wel al eens gedaan in de lente. Achter die ene mooie vlinder aanrennen en proberen hem te vangen. Maar net wanneer je denkt dat je hem hebt, ontsnapt hij en vliegt hij weg. En weg is ook de kans om die mooie vlinder eens van dichterbij te bekijken. De overdekte tuin, rijk aan bloemen, laat je bij mooi weer verschillende soorten kleurrijke vlinders zien. Met een totaal aantal van ongeveer 75 verschillende plantensoorten is de kans groot dat je verschillende vlinders spot.

In de vlinderkoepel zal je echter alleen Europese vlindersoorten terugvinden. Doordat de koepel niet uit glas bestaat maar uit gaas, wat betekend dat vlinders kunnen wegvliegen, is de tuin onderhevig aan de weersomstandigheden. Daarom is het ideale tijdstip om de vlinders te komen spotten in het vlinderseizoen. Dit loopt van begin april tot half oktober.

Imkers
Tot slot kan je de kinderen ook onderdompelen in de wereld van de imkers en bijen. Vanop een veilige afstand, en afgeschermd met een glaswand, kunnen de bijen aanschouwd worden tijdens het uitvoeren van hun vele activiteiten. Daarnaast is er ook een museum dat meer informatie geeft over imkeren en kunnen de kinderen bijenstallen van dichtbij bekijken.

Het domein biedt verschillende mogelijkheden die geschikt zijn voor het schooluitstap. Als één grote groep kan je je hier ongetwijfeld een hele dag uitleven en de kinderen de dag van hun leven laten beleven. Vind alle informatie op de website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.